НАВЧАЛЬНИЙ ВІЗИТ ДО УНІВЕРСИТЕТУ СААРЛАНДУ

Команда Erasmus+ проєкту DEFEP «Дистанційна освіта майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити сучасних здобувачів вищої освіти і представників ринку праці» провела тиждень зустрічей під час візиту до Університету Саарланду в Німеччині у період з 10 по 14 липня 2023 року. Активними учасниками стали представники партнерських університетів з України, Молдови, Італії та Німеччини.
Протягом цього тижня відбувалися засідання Координаційної ради щодо “Управління проєктом дистанційної освіти”, а також навчальний візит дослідників на тему “Дизайн цифрових магістерських програм”.
Під час зустрічей учасники отримали змогу ознайомитись із реальними кейсами європейського досвіду дистанційної освіти, що запроваджені в університетах Німеччини, обмінятися думками та власним баченням подальшого розвитку вищої освіти в епоху діджиталізації.
Впродовж тижня пройшли практичні воркшопи, цікаві дискусії та презентації кращих практик з розвитку вищої освіти, зокрема дистанційної.
Інституційні координатори та менеджери проєкту від партнерських університетів консорціуму обговорювали плани операційного та фінансового менеджменту, управління проєктом, комунікації та його поширення.
Крім цього, учасники мали нагоду ознайомитися з університетським містечком і бібліотекою Університету Саарланду, відвідати UniGR-Center for Border Studies; дізнатися більше про структуру цього ЗВО, його історію, традиції, локації та архітектуру. Це сприяло кращому розумінню сутнісного контексту й освітніх можливостей Університету Саарланду.
Учасники проєкту висловлюють щиру вдячність професорці Астрід Феллнер, її команді та Університету Саарланду за насичені дні дослідження, навчання та співпраці. Сповнені натхнення на подальшу роботу за проєктом, мають намір і далі працювати задля розвитку дистанційної освіти кожен у своєму університеті. У свою чергу, впровадження кращих європейських практик сприятиме розвитку сучасного освітнього середовища в Україні та Молдові, підвищуватиме якість вищої освіти у відповідь на запити роботодавців і ринку праці.

З програмами візиту можна ознайомитися за посиланням:

Study visit DESIGN DIGITAL MASTER’S PROGRAM

Semi-annual coordinating boardmeeting MANAGEMENT OF THE DISTANCE EDUCATION PROJECT